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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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1.Imagem marcado/desmarcadoKATSUDA, M. S.; MIGLIORANZA, L. H. S.; FERREIRA, S. H. P.; FONSECA, I. C. B. Caracterização química, sensorial e de textura, de queijo tipo Prato com teor reduzido de gordura. Revista do Instituto de Laticínios Cândido Tostes, Juiz de Fora, v. 54, n. 309, p. 128-133, 1999. Edição dos Anais do 16o. Congresso Nacional de Laticínios, Juiz de Fora, agosto de 1999.

Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos.

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2.Imagem marcado/desmarcadoSILVA, J. B. da; FELBERG, I.; FERREIRA, S. H. P.; CARRÃO-PANIZZI, M. C.; LEE, S. Y. Análise sensorial descritiva de extratos de soja em pó. In: JORNADA ACADÊMICA DA EMBRAPA SOJA, 2005, Londrina. Resumos expandidos. Londrina: Embrapa Soja, 2005. p. 87-93. (Embrapa Soja. Documentos, 268).

Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos.

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3.Imagem marcado/desmarcadoSILVA, J. B. da; FELBERG, I.; FERREIRA, S. H. P.; CARRÃO-PANIZZI, M. C.; LEE, S. Y. Análise sensorial descritiva de extratos de soja em pó. In: JORNADA ACADÊMICA DA EMBRAPA SOJA, 2005, Londrina. Resumos expandidos. Londrina: Embrapa Soja, 2005. p. 87-93. (Embrapa Soja. Documentos, 268).

Biblioteca(s): Embrapa Soja.

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Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Soja. Para informações adicionais entre em contato com valeria.cardoso@embrapa.br.

Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Soja.
Data corrente:  26/04/2005
Data da última atualização:  27/02/2020
Tipo da produção científica:  Resumo em Anais de Congresso
Autoria:  ROMANOWSKI, V.; ARANA, E. I.; MCCARTHY. C. B.; BIEDMA, M. E.; SCIOCCO-CAP, A.; GOLDBERG, A. V.; GHIRINGHELLI, P. D.; PINEDO, F. J. R.; MOSCARDI, F.; RIBEIRO, B. M.
Afiliação:  CNPSO.
Título:  Advances towards improving the insecticidal properties of AgMNPV.
Ano de publicação:  2003
Fonte/Imprenta:  In: ANNUAL MEETING SOCIETY FOR INVERTEBRATE PATHOLOGY, 36., 2003, Burlington. Program and abstracts... Burlington, 2003.
Páginas:  p. 32-33.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Anticarsia gemmatalis is a key pest of soybean in Brazil, Argentina, and other countries. AgMNPV is today the most widely used baculovirus pesticide, as more two million hectares are treated annually. However, a number of problems prevent the expansion of the use of the virus to the ca. 20 million hectares of soybean cultivated in South America. A major drawnack is the low speed of kill of wt AgMNPV, which becomes extremely importants in areas with lower temperatures (20o.C). In order to address this problem we have recently developed a system for the genetic modification of AgMNPV. To expand the number of alternative genetic modification we introduced two unique sites for the intron-encoded IPpol endonuclease to linearize the viral DNA used in cotransfections, which greatly reduced the background of non recombinant progeny. The insertion of the insect-specific neurotoxin gene isolated from the mite Pyemotes tritici (TxP-1) yielded a rAgMNPV that paralysed the host larvae within two days after treatment. On the other hand, the disruption of the egt gene eliminated the viral enzyme that inactivates ecdysone, thus accelerating the moulting and the cessation of feeding. The egt(-) rAgMNPV killed the larvae 1-2.8 days faster than the wt virus (mean reduction of LT50 across virus concentrations: 2.2 days) and exhibited a higher virulence (LC50 3.9-fold lower than wt). Both rAgMNPVs significantly reduced the damage caused by the pest. Additionally, strategies of host range expansi... Mostrar Tudo
Thesagro:  Baculovirus; Controle Biológico; Praga de Planta; Soja.
Thesaurus NAL:  Soybeans.
Categoria do assunto:  X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Soja (CNPSO)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPSO24949 - 1UPCRA - DD
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